Spil på grøn energi!

Selvom de fleste computere idag har en indbygget strømspare funktion, så har “Gamer” computer igennem tiden fået større og større strømforsyninger, hvilket kræver mere strøm end hidtil. En måde hvorpå du kunne spille grønt på, var at få installeret et solcelleanlæg, og eventuelt tilknytte et solvarmeanlæg, så du kan holde på varmen om vinteren, mens du køre på grøn energi.

Solvarmeanlæg

Udover, at få elektricitet fra solcelleanlæg, så kan en variation af teknologien også bruges til opvarmning. Solvarmeanlæg er efterhånden begyndt at blive udbredt på mange af danske tage rundtom i landet. Solvarmeanlæg, bruges oftest til at lave varme og varmt vand til boligen. Et rigtig godt alternativ til et gammelt olie eller naturgasfyr. Du kan også vælge at kombinere det hele, og med tiden udvide dit solvarmeanlæg, hvis behovet vokser. Hvis du spiller meget computer, så bruger du rigtig meget strøm. Det kan derfor være en rigtig god ide, at spare et andet sted, og her kunne du eventuelt investere i et solvarmeanlæg.

Solvarmeanlæg

Der findes i dag, to typer solvarmeanlæg. De bygger på hver sin teknologi. Der er de prisvenlige plansolfangeranlæg og de mere avanceret og dyre rørsolfangeranlæg. Hvad du vælger, afhænger meget af dit budget og behov for varme.

Plansolfangeranlæg

Plansolfanger er den billigste måde, at komme igang med et solvarmeanlæg på. Princippet i et plansolfang går på, en absorberplade, som absorbere solens varme og afgiver det til noget transmissions væske.  Ydelsen, ligger typisk på 20-30 % lavere end  ved eksempelvis rørsolfanger.

Rørsolfangeranlæg

Rørsolfangerne, er bygget op omkring et andet koncept. Rørsolfanger består af flere adskilte absorbere, som ligger i lofttomme glasrør. Typisk koster etableringen mere, men nytteværdien er til gengæld større end ved plansolfang.

Hvad du skal investere i, afhænger lidt af hvad du i forvejen har til opvarmning, samt hvor stort dit hus er og hvor det ligger.  Hvis du betaler meget til varme om vinteren, typisk ved ældre huse, så kan det være en rigtig god ide, at investere i rørsolfanger på grund af deres nytteværdi. Hvor plansolfanger, måske kan godtgøres, hvis du har et nyere hus og ikke har behov for samme effektivitet.

Hvad skal du være opmærksom på ved solvarme?

Et solvarmeanlæg skal etableres af en autoriseret VVS-montør. Et godt råd vil være, at indhente flere tilbud, og se om det er et sted du kan spare på regningen.  Derudover, så skal du være opmærksom på følgende når du skal til at købe solvarmeanlæg:

  • Du skal være opmærksom på hvilken garanti dit anlæg er dækket af.  Mange solanlæg, har en garanti på 10 år, men dækker oftest ikke alle typer for defekt.
  • Kontrollere lokalplanen for dit område, så du sikre dig imod bygninger der kan skygge for solen.

Priserne svinger meget på solvarmeanlæg, og koster typisk fra 30.000- 50.000 kr. Det afhænger lidt af, typen, størrelsen og om den kun skal levere varme eller varme plus varmt vand. Det er en god, grøn og varm investering. Du kan trygt spille computere spil om vinteren og samtidig holde på varmen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>